info@vanoostman-elektra.nl We speak English Flag United Kingdom

Wanneer u geen stroom heeft in (een deel van) uw woning, dan heeft u last van kortsluiting. Dit is natuurlijk erg vervelend, want tijdens een kortsluiting kunt u geen elektrische apparaten meer gebruiken. 

Vaak wordt de klus geklaard door de schakelaar simpelweg weer om te zetten, maar dit brengt risico’s met zich mee.

Zo kan een onopgeloste oorzaak van stroomuitval ervoor zorgen dat er brand ontstaat. Om de oorzaak van uw kortsluiting snel te vinden en op de juiste manier te verhelpen, komt Van Oostman Elektra graag bij u langs.

Waardoor ontstaat kortsluiting?

Kortsluiting wordt vaak veroorzaakt door (één van de) elektrische apparaten in uw woning. Soms kan er een probleem zijn met bijvoorbeeld de kabels van een apparaat.

Hoewel deze kabels doorgaans goed geïsoleerd zijn om zo kabels gescheiden te houden, kan het zijn dat het snoer beschadigd is. Hierdoor komen de kabels bij elkaar, waardoor kortsluiting ontstaat.

Elektricien [pb-city]

Het elektrische apparaat behoort tot een stroomgroep. Door de kortsluiting slaat de schakelaar van deze stroomgroep om, wat het onmogelijk maakt uw andere elektrische apparaten binnen deze groep, te gebruiken. Veel mensen zetten de schakelaar daarna weer om en besteden verder geen aandacht aan het probleem, maar dit kan gevaarlijk zijn. Het is daarom belangrijk om uit te zoeken welk apparaat de kortsluiting veroorzaakt.

Schakel een elektricien in

In een ideale situatie kunt u de oorzaak van de kortsluiting zelf opsporen. Kijk naar welke stroomgroep is getroffen door de kortsluiting. Verwijder vervolgens alle stekkers van alle elektrische apparaten die zijn aangesloten op die stroomgroep. Schakel de stroom weer in en plug de stekkers één voor één weer in. Valt de stroom uit? Dan veroorzaakt het laatste ingeplugde apparaat de kortsluiting.

Heeft u dit geprobeerd, maar is de oorzaak van de kortsluiting u helaas nog steeds niet duidelijk? Laat het er dan niet bij zitten en schakel Van Oostman Elektra in om te checken of het probleem niet in de elektrische installatie zelf zit. Zo bent u ervan verzekerd dat u geen risico’s meer loopt en dat de oorzaken van de kortsluiting naar behoren verholpen zijn.

Contact

Wilt u meer informatie een vrijblijvende offerte of heeft u andere vragen neem dan contact met ons op.